top of page

Välkommen till ZoComs Onboarding!

Vad roligt att du valt att jobba med oss! Vi ser fram emot kommande leveranser tillsammans med dig, och har därför tagit fram denna onboarding för att ge dig de bästa förutsättningarna. Här kommer du att bli introducerad till hur det är att jobba med/på ZoCom. Vi har även tagit fram filmer där vi går igenom hur det är att jobba som lärare inom yrkeshögskolan, samt  det du behöver för att känna dig trygg inför kommande leveranser. 

Denna onboarding består utav tre olika block där kommer vi att gå igenom delar som konsultmässighet, olika typer av utbildningsformer, viktiga styrdokument (t.ex kursplanen), typer av examinationsform, men givetvis också hur det är att undervisa på YH.

 

Vi på ZoCom finns här för dig om du har några frågor kring onboarding-processen.

1

Del 1 Onboarding

Introduktion till lärarrollen

I denna film kommer du som blivande lärare via ZoCom få en introduktion till onboardingprocessen, men även få höra lite kring vad en bra lärare gör i klassrummet för att få med sig de studerande i undervisningen.

Tid: Ca 2 min.

Utbildningsformer

Denna video behandlar de olika utbildningsformer som vi på ZoCom ofta jobbar med. Framförallt kommer vi att gå igenom yrkeshögskolan som utbildningsform då det är just denna vi ofta är verksamma i. Vi kommer även att nudda vid andra former så som grundskola, gymnasieskola, universitet samt privat marknad.

Tid: Ca 6 min.

2

3

Onboarding del 2

Styrdokument & examinationer

Genom denna film kring styrdokument och examinationsformer kommer du att få mer kunskap i det viktigaste styrdokumentet för din del; kursplanen. Vi går igenom vad detta dokument innehåller och hur detta formar de olika kurserna du kommer att stöta på. Vi tittar även på olika examinationsformer som kursplanen innehåller, men ger även tips på vägen om hur du kan arbeta för att se till att du skapar en kurs av bästa kvalité.

Tid: Ca 8 min.

Att undervisa på YH

Genom denna film om hur en dag på yrkeshögskolan ser ut, kommer du få veta mer hur det är att faktiskt stå i klassrummet och undervisa. Vi går igenom hur en dag brukar vara upplagd, olika typer av undervisningsaktiviteter samt tips och tricks till dig som ny utbildare.

Tid: Ca 18 min.

Att planera en dag på YH

Genom denna film kring hur en dag på yrkeshögskolan ser ut, kommer du få veta mer hur det är att faktiskt stå i klassrummet och undervisa. Vi går igenom hur en dag brukar vara upplagd, olika typer av undervisningsaktiviteter samt tips och tricks till dig som ny utbildare.

Tid: Ca 23 min.

Tack för din tid! 

Nu har du gått igenom onboardingens alla delar, och vi hoppas att det har gett dig tillräckligt med kött på benen för att känna dig trygg inför kommande leveranser. Finns det frågor som du känner inte besvarats är du givetvis välkommen att ställa dem till någon av oss som du ser i det högra fältet. Vi finns alltid tillgängliga för dig före, under och efter uppdrag. 

Vi ser fram emot att få jobba ihop med dig och hoppas att vi gör detta under lång tid. Vi tror att detta gynnar alla i längden eftersom alla är olika och vi alltid försöker hitta ett arbetssätt som passar varje enskild individ. Ju oftare och längre vi samarbetar, ju bättre lär vi känna varandra.  
 

4

5

6

Material

I denna video går vi igenom det som gör att du får till en heldag med de studerande; material. Du kommer att få reda på vad som behövs under en dag, och vad som kan tänkas på gällande presentationer, övningar och projekt. Du kommer också att få höra mer om den gyllene 30/70-regeln, vilket är något som kommer att vara till stor hjälp i din utbildningsvardag.

Tid: Ca 17 min.

Onboarding Del 3

7

8

Konsultmässighet

I filmen om konsultmässighet går vi igenom ordet och bryter ner vad detta är för något, och vad detta är för oss på ZoCom. Vi går igenom vad vi förväntar oss av dig, och går även igenom exempel på vad konsultmässighet är och hur du kan agera på vissa situationer som kan komma att uppstå. 

Tid: Ca 7 min.

johan_gbg.png

Johan Kivi

Projekt och Leveransansvarig


Johan ansvarar för alla vår leveranser på ZoCom, och är ditt bollplank vad gäller upplägg, pedagogik, övningar och planering.

eva.png

Eva Foresti

Relations manager


Eva har till uppgift att se till att alla våra kunder är nöjda. Han är ditt generella bollplank under leveransens gång.

bottom of page