top of page

ZoCom Highlightar;

   Daniel Hölbling                 

Daniel går ZoComs karriärprogram och har gjort en fantastisk insats som utvecklare hos oss. Vi vill lyfta fram honom och hans resa till att bli den professionella utvecklare han är idag.

Läs intervjun med Daniel

Daniel-Hölbling_3.png
Intervju
Från ljudtekniker till Frontendutvecklare
Vad gör du på ZoCom just nu?

Jag fick i uppdrag att tillsammans med en annan student konvertera en WordPress-site till ett modernt ramverk åt skarp kund. Vi fick själva välja ramverk, så vi valde VueJS, då ingen av oss jobbat i det tidigare och vi ville maximera lärdomskontot!

Hur kom du i kontakt med ZoCom?

Jag hade privilegiet att ha David Lundholm (ZoCom) som lärare i HTML/CSS och JavaScript. Vi connectade snabbt och i förlängningen fick jag även inblick i ZoCom och bestämde mig för att fråga ifall det fanns möjlighet att köra min LIA här.

Kan du förklara för de läsare som inte är lika tekniska vad frontend är?

Frontendaren ser till att dina knapptryckningar och svepningar på hemsidor eller i applikationer på datorer/mobiltelefoner gör det du förväntar dig att de ska göra. Det vill säga; frontendaren tar en grafisk design av ett gränssnitt och omvandlar detta till kod som faktiskt gör det som designen vill.

Hur har upplägget kring din LIA på ZoCom sett ut?

Vi har jobbat agilt enligt SCRUM tillsammans med en briljant projektledare som agerat Scrum master, hon har dels har tagit hand om ärenden som inte har varit strikt kodrelaterade, men också peppat och hjälpt oss att reflektera över våra val. Vissa saker har vi kodat tillsammans där vi känt att det varit viktigt, men de flesta sidor har vi gjort på varsitt håll.

Mer om Daniel
Bor i:   Bålsta
Favoritkortkommando:
Hemlig talang:

Svart bälte i meme-karate.

Intressen:

Prylnörd, gaming i form av CSGO (på tok för mycket), men även musikskapande och andra kreativa impulser när det faller på.

Kontakt:
Git.png
LinkedIn.png
Ålder:  37 år

CTRL+Shift+F i VSCode för att kunna söka i alla filer i hela projektet samtidigt.

ZoComs karriärprogram

Karriärprogrammet ger dig som studerande inom YH eller KYH möjligheten att bygga upp din kompetens och erfarenhet genom riktiga uppdrag parallellt med din utbildning. Vid sidan av dina studier kommer du att handledas och fortbildas i branschnära kunskap för ditt önskade karriärval.

Läs mer och ansök

Daniels utbildning
Du studerar just nu till Frontendutvecklare på IT-Högskolan, vad har varit det bästa med utbildningen?

I de viktigaste kurserna har vi haft lärare från ZoCom som alltid varit givande och up-to-date. Det har också varit otroligt trevligt med kontakterna man skaffat sig under studietiden.

Nu har du varit hos oss på din LIA 1, vad väntar dig när du kommer tillbaka till skolan om två veckor?

LIAn har varit så pass involverande att jag knappt hunnit tänka på att jag fortfarande studerar. Men det som väntar är en kurs i agil utveckling!

Vad tycker du har varit utmaningarna i utbildningen?

Den största utmaningen har varit övergången till 100% distans i och med de rådande omständigheterna. Det kan bli lite ensamt!

ITHS_Logo.png

Läs mer om Daniels utbildning

bottom of page